Gestionarea conflictelor

Business spark idea concept as two trees shaped as a head under a storm cloud creating a thunderbolt of lightning as a symbiotic success metaphor and creative collaboration unity.

Cei mai mulți dintre noi ne temem de conflict și îl considerăm ceva rău și de evitat, care apare când cineva a greșit sau am fost nedreptățiți.  De cele mai multe ori însă, apare când la mijloc este o neînțelegere, atât și nimic mai mult. Conflictul în sine nu este „rău” și este puțin probabil să-l putem exclude din viață noastră, cel mult putem ascunde sub preș probleme nerezolvate.  Care se amplifică și înfloresc.

Conflictul poate însemnă evoluție! Din tensiune se pot redefini situații nesatisfăcătoare și se pot naște idei noi, proiecte și mari realizări. Conflictul este prezent peste tot, este suficient să aruncăm o privire scurtă la relațiile și familiile noastre. Modul în care gestionăm conflictul însă poate să fie „rău” și în această direcție e nevoie să investim atenție, efort și să dobândim abilități. 

Când aruncăm vină, când agresivitatea și cuvintele jignitoare iau locul întrebărilor, când o analiză atentă e înlocuită cu ignoranța, când ne temem să avem o poziție, atunci, da, conflictul poate fi toxic.

Scopul workshop-ului este de a deprinde tehnici și abilități de a gestiona conflictul cu dibăcie, pentru a transformă o situație tensionată, care blochează creativitatea și eficiența, în soluții constructive.

Până la finalul workshop-ului vei:

  • fi mai stăpân pe tine în mijlocul conflictului și încrezător în abilitățile tale de a gestiona situații dificile
  • înțelege stilul personal de abordare a conflictului și va veți împrieteni cu emoțiile & declanșatorii personali
  • comunica „mai cu talent” și veți deprinde tehnici de punere a întrebărilor și clarificare
  • cunoaște pașii necesari pentru rezolvarea conflictului

** Și vom descoperi împreună soluții miraculoase chiar din mijlocul conflictului!

%d blogeri au apreciat: