Intervenții terapeutice pentru copii

Copiii și adolescenții au nevoie de terapie atunci când au probleme cărora nu le pot face față singuri sau le afectează starea de bine și comportamentul. Uneori, părinții sau îngrijitorii au nevoie de asemenea de sprijin în efortul lor de a învață să comunice, să răspundă nevoilor emoționale ale copiilor lor sau să creeze limite.

Intervențiile terapeutice pentru copii presupun o varietate de tehnici și metode, utilizate pentru a-i ajuta atunci când trec prin situații familiale dificile (divorț, deces, mediu conflictual), când se confruntă cu probleme școlare, sunt ținta bullying-ului sau îl provoacă, precum și când au probleme de sănătate.

În lucrul cu copiii, folosesc pe lângă „terapia prin cuvinte”, tehnici care includ jocul, desenatul, construitul, precum și metaforele și poveștile. Copiii sunt ajutați să facă față pierderilor și situațiilor dificile, să își înțeleagă emoțiile (tristețe, furie, anxietate), să se integreze social, să aibă încredere în sine și să își dezvolte abilități pentru depășirea obstacolelor.

Problematici adresate:

  • Tulburări de comportament – agresivitate /iritabilitate, opoziționism, furt, minciună
  • Probleme de stimă de sine
  • Depresie / episoade depresive, apatie
  • Anxietate, fobii
  • Tulburări alimentare
%d blogeri au apreciat: