WordsCraft – Atelier de scriere creativă

Ce este WordsCraft?

Atelierele de scriere creativă, WordsCraft, oferă un mediu în care copiii se deschid cu ușurință pentru a pătrunde în lumea fascinantă a ideilor și a cuvintelor și pentru a-și exprima ideile și împărtăși cu entuziasm propriile creații.

Copiii vor deprinde plăcerea lecturii și tehnica scrisului și vor intra pe tărâmul bogat al imaginației, într-un mod atrăgător, jucăuș, antrenant și distractiv. Vor călători alături de personaje, le vor înțelege emoțiile, dorințele, aspirațiile, temerile și alegerile.

În cadrul atelierelor interactive, WordsCraft, copiii vor învăța cum să construiască intriga, structura unei narațiuni, dialogurile și își vor da frâu liber imaginației pentru a scrie propria poveste.

Vor intra în propria lume în care se descoperă pe sine fără să se teamă, în care vor prinde curaj să se manifeste, vor fi curioși să afle mai mult, să îi înțeleagă pe ceilalți și își vor folosi imaginația pentru a ajunge pe tărâmuri neumblate. O lume a posibilităților și a expresiei de sine.

Cursul se va finaliza cu scrierea unei povești de 500 + de cuvinte.


Beneficiile WordsCraft

 • Deprinderea tainelor scrierii creative: copiii vor crea personaje, o lume nouă și povești pe care cititorii le vor adora;
 • Dezvoltarea imaginației și creativității;
 • Înțelegerea unui text literar în profunzime;
 • Îmbogățirea vocabularului și rafinarea exprimării;
 • Creșterea încrederii în sine și a capacității de a relaționa cu ceilalți;
 • Dezvoltarea empatiei și a inteligenței emoționale;
 • Găsirea soluțiilor potrivite în situații provocatoare;
 • Dobândirea abilităților de planificare și organizare a ideilor;
 • Argumentarea și exprimarea coerentă a ideilor;
 • Exersarea disciplinei și perseverenței în arta scrisului;
 • Distracție maximă 🙂

Despre mine

Am deprins plăcerea lecturii în copilăria timpurie. Prima carte a fost Gavroche și Cosette de Victor Hugo, o ediție pentru copii. Am suferit alături de Cosette și am avut idealuri înalte împreună cu Gavroche. Deși voiam să mă fac medic, în liceu, la orele de chimie, citeam Anna Karenina pe sub bancă, așa că în clasa a X-a, m-am transferat la secția de filologie-istorie.

Sunt absolventă de filologie și psihologie, iubesc limbile străine, un loc aparte ocupându-l limba portugheză. Am comunicat și creat povești pentru multe branduri românești și internaționale, dar mai ales mi-am creat propria poveste. Scrierea are un loc special în sufletul meu, aceasta având și un rol terapeutic. Prin aceste ateliere, împărtășesc pasiunea pentru scris și lectură și pentru dezvoltarea potențialului creativ al celor mici.


Metoda

În fiecare întâlnire se va citi și studia un text care ilustrează tehnica urmărită și se va discuta pe marginea lui, se vor analiza opere cunoscute din perspectiva tehnicii predate, vor avea loc activități practice – exerciții de scriere creativă, activități de dezvoltare a imaginației, scriere de grup, scriere individuală. Cursul va include și activități suplimentare în afara sesiunilor, lecturarea unui text recomandat, observarea și interpretarea unor situații din viața cotidiană, exerciții de scriere.


Desfășurare curs

 • Luna 1: Introducere în arta povestirii; stimularea creativității; construirea personajelor – trăsăturile fizice și de personalitate, motivațiile acestuia; găsirea vocii proprii și a genului preferat
 • Luna 2: Construirea narațiunii; secretele unei povești captivante; crearea unui început care atrage cititorul; crearea dialogurilor; dezvoltarea intrigii;
 • Luna 3: Construirea unui final memorabil; puterea cuvintelor & elemente de stil;
 • Luna 4: Propria poveste este gata să întâlnească cititorul – editare, revizuire, momentul pentru a păstra ce este esențial, personajele înfloresc, povestea se transformă într-o lucrare captivantă pentru cititori

Ce spun copiii despre WordsCraft

„Îmi place mult cursul de scriere creativă pentru că învățăm să vorbim frumos, să ne imaginăm, să scriem și pentru că ne facem noi prieteni.” Ilinca (9 ani)

„Eu eram mai mult pasionată de matematică și, înainte de acest curs, nu credeam că voi scrie atât și că îmi va și plăcea.” Cătălina (12 ani)
„Mi-a plăcut la acest curs că m-a inspirat, m-a ajutat să creez povești și am învățat mai multe cuvinte!” Miruna (9 ani)
„Mi-a plăcut că la acest curs am învățat să scriu mai colorat, îmi liniștește mintea, dar cel mai mult și cel mai mult, mi-a plăcut de doamna mea, pentru că râde cu noi, nu ne ceartă și vorbește frumos. O iubesc!” Alexandra (10 ani)
„Am învățat la acest curs cum să scriu o poveste și mi-a venit ideea ca împreună cu mama mea să scriem o carte. Mi-a plăcut că am învățat să fac poveștile mai amuzante și să fiu mai creativă” Emma (9 ani)

Ce spun părinții despre WordsCraft

Cursul de scriere a ajutat-o pe Amalia să-și organizeze ideile principale, să caracterizeze personajele, să lege mai bine ideile și să aibă cursivitate în scris. Desfășurarea interactivă a cursului a fost foarte utilă, iar exprimarea sentimentelor prin jocuri creative a ajutat-o în tot acest demers. Imaginația copiilor a fost stimulată și au creat singuri o poveste care s-a derulat așa cum au simțit ei. Sunt foarte mulțumită” Simona Adela, mama Amaliei (10 ani)  „Am observat progresul Alexandrei la temele de la școală. O laud tot timpul, mi se pare un miracol că și-a dat drumul la scris” – Olga, mama Alexandrei (9 ani)
„Cătălina este foarte încântată de acest curs și dorește să continue pe perioadă îndelungată”, Carmen, mama Cătălinei (12 ani)
„Mulțumim frumos pentru orele de scriere! Au ajutat-o foarte mult pe Emma să își dea frâu liber ideilor, iar eu sunt foarte mulțumită cu alegerea acestui curs. Îl voi recomanda cu drag.” – Raluca, mama Emmei (9 ani)
„Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru tot ce faceți pentru Ilinca. Îl plac tare mult atelierele și vorbește mereu de activitățile pe care le faceți” – Anca, mama Ilincăi (9 ani)


Înscriere și detalii curs

 • Atelierele se adresează copiilor cu vârste între 8 si 14 ani, sunt interactive și se desfășoară online pe platforma ZOOM. Grupele vor fi formate pe categorii de vârstă.
 • Programul are o desfășurare de 4 luni și întâlnirile vor avea o durată de 1h30’ / o dată pe săptămână (în timpul săptămânii sau curs de weekend).
 • Pentru a asigura un mediu propice de învățare, grupele sunt formate dintr-un număr restrâns de copii (maxim 6 copii).

Preț curs – 250 lei/ lună/ 4 ateliere de 1h30′; prima lecție este demonstrativă!

Preț sesiuni individuale – 480 lei/ 4 ateliere de 1h

Noi grupe din ianuarie 2022! Pentru informații suplimentare, vă rog sunați la nr. de telefon 0721 368480 sau trimiteți e-mail la adresa alina.mocovan@gmail.com.


Înscrie-te la WordsCraft

%d blogeri au apreciat: