Despre mine

Empatică din fire, analitică şi curioasă tare

Am o sete uriașă de cunoaștere și nu știu ce m-aș face dacă existența nu mi-ar oferi din plin ocazia să descopăr zilnic ceva nou despre lume, despre mine, despre viață.  Am înțeles că odată cu aceasta cunoaștere, uneori dificilă și dureroasă (dar ce roditoare!), mai ales atunci cand vine vorba de a ne cunoaște pe noi înșine,  ne facem cadou o mare incredibilă de posibilități, pentru a fi proprii creatori ai vieții pe care ne-o dorim.

Mă pasionează psihologia și mă fascinează dinamica relațiilor umane.  Cred că este loc de mult mai bine și mă preocupă dezvoltarea armonioasă a acestora prin programe care deschid noi căi de relaționare, de cunoaştere şi de evoluţie personală. Mă pasionează, de asemenea, mintea umană, care cred că este cel mai complex instrument pe care îl avem, gândirea critică având un rol atât de important în sănătatea alegerilor noastre și în viitorul pe care ni-l cream.

Cred că relațiile umane dau frumusețe și sens existenței noastre, în timp ce mintea ne ajută s-o construim.

Parcursul meu profesional a fost legat de comunicare și, implicit, de oameni.  Mai mult de 15 ani am comunicat pentru mărci și companii de toate mărimile, de la start-upuri la multinaționale, înțelegând astfel valoarea comunicării, atât de importantă și de multe ori trecută cu vederea.  Pentru mine, arta de a comunica este egală cu arta de a trăi. Am auzit odată ca așa cum conduci mașina, așa trăiești.  Sportiv, calm, agresiv, cumpătat, atent, repede, încet, responsabil?  Eu cred că așa cum comunicam, așa trăim.  Asumat, deschis, onest, cu grijă față de sine și ceilalți, în grabă, pe îndelete, cu scop sau fără, cu compasiune?

Am avut extraordinara sansă să împărtășesc cu sute de cursanți din experiența mea de comunicator, prin cursurile de PR & comunicare, comunicare interpersonală și dezvoltare personală.  Prin programele mele care vizează colaborarea, comunicarea și felul în care gândim și simțim, ofer instrumente și direcții care îmbunătățesc modul în care ne raportăm unii la alții, indiferent că este la serviciu, cu prietenii sau acasă, cu mai multă înțelegere, respect, responsabilitate, compasiune, onestitate și echitate.

Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-și atingă potențialul și cred că avem premisele și, în același timp, responsabilitatea de a ni-l cunoaște și a-l atinge.

Iubesc natura și sunt îndrăgostită de mare, munte şi cățărat, care este pentru mine o lupă uriașă prin care se vede viața în complexitatea ei, de la încrederea în sine și în ceilalți,  pregătirea fizică și mentală, abordarea provocărilor întâlnite, deciziile luate, emoțiile copleșitoare, imprevizibilul situațiilor, până la calitatea relațiilor umane.  Mentorii mei sunt cei doi pisici iubitori și jucăuși, care sunt, bineînțeles, experți în comunicare, în special când le e foame, și în gândirea naivă, când vânează șoricelul de pluș.

Iubesc copiii si imi doresc ca fiecare copil sa aibă şansa să crească frumos, cu modele sănătoase în familie şi pretutindeni şi cu acces la educaţie de calitate, să fie iubit şi inţeles, pentru a ajunge un adult fericit.

Sunt o autodidactă irecuperabilă, iar studiile mele sunt în domeniul psihologiei, psiho-pedagogiei,k comunicării şi limbilor străine.

Îmi place să râd și, dacă ar fi să dau un sfat util, ar suna așa: Râdeți ca un copil și asumați-vă viața ca un adult!

Ce spun alţii

Energie, optimism şi multă voie bună. Alina m-a ajutat să mă înţeleg mai bine şi să am mai mult curaj.

Andrei Ilinca

Alina este o prezenţă tonică şi nu am respirat până la finalul cursului care mi-a oferit multe răspunsuri şi un tonus excelent.

Rodica Cernat

Don’t cry because it’s over, smile because it happened.

Dr. Seuss

Hai să ne cunoaştem!


%d blogeri au apreciat: