WordsCraft – Atelier de scriere creativă

WordsCraft, atelier de scriere creativă

Atelierele de scriere creativă, WordsCraft, oferă un mediu în care copiii se vor simți în siguranță pentru a pătrunde în lumea fascinantă a ideilor și cuvintelor și pentru a-și exprima ideile și împărtăși cu entuziasm propriile creații.

Copiii vor deprinde plăcerea lecturii și tehnica scrisului și vor intra pe tărâmul bogat al imaginației, într-un mod atrăgător, jucăuș, antrenant și distractiv. Vor călători alături de personaje, le vor înțelege emoțiile, dorințele, aspirațiile, temerile și alegerile, vor învăța cum să construiască intriga, structura unei narațiuni, dialogurile și își vor da frâu liber imaginației pentru a scrie propria poveste.

Atelierele sunt organizate pe grupe de vârste: 8-10 ani și 11-14 ani

Beneficiile atelierului de scriere creativă pentru copii:

 • Deprinderea tehnicilor de scriere creativă: vor crea personaje, o lume nouă și povești pe care cititorii le vor adora;
 • Îmbogățirea vocabularului, rafinarea exprimării, elemente de stil;
 • Dezvoltarea imaginației și creativității; copiii vor învăța să găsească idei de povești pretutindeni;
 • Dezvoltarea empatiei și explorarea emoțiilor;
 • Acomodarea cu schimbarea ca parte din viața personajelor;
 • Abilități de planificare, organizare coerentă a ideilor;
 • Abilități de raționare și argumentare;
 • Creșterea încrederii în sine și a capacității de a relaționa cu ceilalți;
 • O mai mare ușurință în exprimarea coerentă a ideilor;
 • Exersarea disciplinei și perseverenței în arta scrisului;
 • Distracție maximă!!!

Cursul se va finaliza cu scrierea unei povești de 800 + de cuvinte.

Metoda: În fiecare întâlnire se va citi și studia un text care ilustrează tehnica urmărită și se va discuta pe marginea lui, se vor analiza opere cunoscute din perspectiva tehnicii predate, vor avea loc activități practice – exerciții de scriere creativă, activități de dezvoltare a imaginației, scriere de grup, scriere individuală. Cursul va include și activități suplimentare în afara sesiunilor, lecturarea unui text recomandat, observarea și interpretarea unor situații din viața cotidiană, exerciții de scriere.

Desfășurare: Cursul de nivel începător are o desfășurare de 5 luni și întâlnirile vor avea o durată de 1h30’ / o dată pe săptămână (în timpul săptămânii sau curs de weekend).

 • Luna 1: Introducere în arta povestirii, găsirea vocii proprii și a genului preferat
 • Luna 2&3: Intriga, crearea scenelor & arta creării personajelor & dialogurilor memorabile
 • Luna 4: Structura & elemente de stil; secretele unei povești captivante
 • Luna 5: Propria poveste gata să întâlnească cititorul – editare, revizuire, momentul pentru a păstra ce este esențial, personajele înfloresc, povestea se transformă într-o lucrare captivantă pentru cititori

Pentru informații legate de înscriere pentru următoarele grupe cu începere din luna martie (grupe de weekend sau săptămână), vă rog sunați la nr. de telefon 0721 368480 sau trimiteți e-mail la adresa alina.mocovan@gmail.com.

Pentru a asigura un mediu propice de învățare, grupele sunt formate dintr-un număr restrâns de copii de 3-6 copii și se vor desfășura online (în această perioadă).

Pentru experimentare, prima ședință este demonstrativă.

Preț: 250 lei/ lună/ 4 întâlniri de 1h30′

Înscrie-ți copilul la WordsCraft

Vezi scriere creativă în engleză

Îndrumător: Alina Mocovan

Am deprins plăcerea lecturii în copilăria timpurie. Prima carte a fost Gavroche și Cosette de Victor Hugo, o ediție pentru copii. Am suferit alături de Cosette și am avut idealuri înalte împreună cu Gavroche. Deși voiam să mă fac medic, în liceu, la orele de chimie, citeam Anna Karenina pe sub bancă, așa că în clasa a X-a, m-am transferat la secția de filologie-istorie.

Sunt absolventă de filologie, iubesc limbile străine, un loc aparte ocupându-l limba portugheză. Am comunicat și creat povești pentru multe branduri românești și internaționale, dar mai ales mi-am creat propria poveste. În cele din urmă, drumul m-a condus către psihologie, iar scrierea are un loc special în sufletul meu, aceasta având și un rol terapeutic. Prin aceste ateliere, împărtășesc din experiența mea de comunicator și creator de povești, formator, pasiunea pentru scris și lectură și pentru dezvoltarea potențialului creativ al celor mici.

„Mulțumim frumos pentru orele de scriere. Au ajutat-o foarte mult pe Emma să își dea frâu liber ideilor, iar eu sunt foarte mulțumită cu alegerea acestui curs. Îl voi recomanda cu drag.” – Raluca, mama Emmei (8 ani)

„Îmi place mult cursul de scriere creativă pentru că învățăm să vorbim frumos, să ne imaginăm, să scriem și pentru că ne facem noi prieteni” – Ilinca (9 ani)

„Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru tot ce faceți pentru Ilinca. Îl plac tare mult atelierele și vorbește mereu de activitățile pe care le faceți” – Anca, mama Ilincăi (9 ani)

%d blogeri au apreciat: